برای مقابله با ویروس کرونا چگونه باید به اعضای خانواده خود؛مدرسه و...کمک کنیم؟

بیست و یکمین فراخوان پرسش مهر
برای مقابله با ویروس کرونا چگونه باید به اعضای خانواده خود؛مدرسه و...کمک کنیم؟
این روزها که مردم ما در یکی از تلخ ترین شرایط قرار دارند و عزیزترین گوهر هستی خود و عزیزان‌ شان در معرض تهدید و آسیب جدی قرار دارد، همچنین نگرانی‌هایی در روند تشخیص به‌موقع و پیشگیری از گسترش غیر منتظره ویروس و بیماری کرونا و آسیب‌های غیر قابل جبران آن بر جای مانده و می‌ماند، هنرمندان و فعالان اجتماعی با انجام اقدامات مختلف در تلاشند که علاوه بر آگاهی رسانی در خصوص ابعاد مختلف این ویروس، به فرهنگ سازی مردم و تشویق آنها در به خانه ماندن مبادرت ورزند و هر شخص بنابر تخصص و سلیقه خود به راهی برای ارتباط با مردم و پرکردن اوقات فراغت و شکستن ایام سخت و سرد قرنطینه تلاش می کند.
این وبلاگ در راستای پاسخگویی به بیست و یکمین جشنواره پرسش مهر راه اندازی شده و نویسنده آن زهرا زرین پور مدیر دبستان دخترانه ابتدایی سمیه استان کردستان شهرستان سنندج است.

قطع چرخه انتقال کرونا در دست خود ماست

روزنامه ایران در گزارشی نوشت: «سهم من در بحران کرونا» عنوان پویشی است که همزمان با شیوع بیماری کرونا از سوی ایرنا و روزنامه ایران مطرح شده است. دراین پویش هریک از شهروندان به سهم خود می‌توانند در کاهش این بحران سراسری نقشی داشته باشند و به‌تبع آنها وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های دولتی و عمومی نیز به‌همراه سازمان‌های مردم نهاد وظایفی دارند اما دراین میان نقش فعالان و نخبگان فرهنگی و اجتماعی بویژه دانشگاهیان برجسته‌تر و حساس‌تر از دیگران است. آنها دراین روزها، سخت در تلاشند تا بتوانند با اجرای برنامه‌های علمی وتحقیقات تخصصی اوضاع را به‌گونه‌ای مدیریت کنند که تا حدودی از مشکلات و چالش‌هایی که بیماری کرونا برای کشور ایجاد کرده کاسته شود. حتی دراین میان خیلی از چهرهای فرهنگی و دانشگاهی هم با پیوستن به این پویش آمادگی خود را در کمک به دولت و مردم اعلام کرده‌اند و در این زمینه هر یک متناسب باحیطه وظایفش راهکارها و پیشنهاداتی را به اشتراک گذاشته و جملگی از مردم خواسته ‌اند تا با اجرای توصیه‌ها و برنامه‌های بهداشتی، حذف سفرهای نوروزی و ماندن در خانه زنجیره انتشار کرونا در جامعه را قطع کنند. محمود فتوحی، رئیس دانشگاه صنعتی شریف: مهم‌ترین خواسته جامعه دانشگاهی از مردم این است که در این شرایط به توصیه‌های پزشکان توجه کنند و در خانه بمانند. ما می‌دانیم که اگر مردم نکات بهداشتی را رعایت کنند می‌توانیم این بیماری را براحتی شکست دهیم. با این حال به‌عنوان رئیس دانشگاه فکر می‌کنم نخبگان و جامعه دانشگاهی یک رسالت اجتماعی بزرگی نسبت به مردم و کشورشان دارند. دانشگاهیان شبانه روزی درباره این بیماری تحقیق می‌کنند و می‌دانم همه دانشگاه‌ها درگیر تحقیق درباره این بیماری هستند البته این را هم می‌دانیم تولید دارو زمان بر است اما نباید تحقیق و پژوهش را رها کنیم. البته بسیاری از دانشگاه‌ها این کار را شروع کرده‌اند و ما هم در دانشگاه شریف شبانه روزی درباره این بیماری و کارهایی که می‌توانیم برای کشور انجام دهیم تحقیق می‌کنیم. موضوع دیگر این است که آمار دقیقی از چگونگی درگیر شدن بیماران باویروس کرونا وجود ندارد به این معنا که ما نمی‌دانیم بیماران چگونه به کرونا مبتلا شدند هم‌اکنون در حال ارزیابی و تحلیل هستیم که بدانیم رعایت کردن و رعایت نکردن مردم چه تأثیری در شیوع بیماری دارد. نرم افزاری را طراحی کردیم و در حال تحلیل این موضوع هستیم که رعایت کردن و نکردن توصیه‌های پزشکی چقدر می‌تواند شیوع را بیشتر کند. موضوع دیگر کمک به آموزش در مدارس است ما در دانشگاه شریف نقشه راهی را طراحی کردیم تا به مدارس درباره آموزش‌های مجازی کمک کنیم. نامه‌ای به وزیر آموزش و پرورش نوشتیم و در این نامه توضیح دادیم که چگونه می‌توانیم به معلمان و دانش‌آموزان کمک کنیم.

کارگران ناچار به کارند

خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشت: طی یک ماه گذشته شیوع ویروس کرونا در کشور، بسیاری از مشاغل را به رکود و خواب برده و برخی را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده و در این بین موجب بیکاری تعدادی از کارگران روزمزد شده و آن‌ها را خانه‌نشین کرده است، همچنین بخشی از جامعه کارگری نگران تمدید قراردادهای سال آینده خود هستند، چراکه به دلیل بی‌توجهی بخش زیادی از مردم نسبت به قدرت شیوع کرونا، به گفته مسئولان وزارت بهداشت اگر مردم رعایت نکنند تا خرداد درگیر این ویروس خواهیم بود. از سوی دیگر بسیاری از کارگران علاوه بر خود نگران خانواده‌هایشان هستند که این روزها در خانه مانده‌اند، اما آن‌ها ناچارند در این شرایط به دلیل تأمین معیشت خود بر سر کار حاضر شوند. محمد که در یک مجموعه خدماتی فعال است می‌گوید: در پی شیوع کرونا، کارفرما اعلام کرده که اگر نگران مبتلا شدن کرونا هستید می‌توانید بدون حقوق تا پایان سال در مرخصی بمانید، اما در این شرایط برای گذران زندگی خود و خانواده‌ام ناچار به کار هستم و خطر کار در این فضا را به جان خریده‌ام. هادی نیز می‌گوید: متأسفانه تست کرونای یکی از کارگران این مجموعه مثبت اعلام شده، ما نیز با توجه به اینکه با او در ارتباط بودیم نگران هستیم و از سوی دیگر این دغدغه را دارم که به‌عنوان ناقل این ویروس خانواده‌ام درگیر کرونا نشوند اما متاسفانه اگر کار نکنم در پایان ماه حقوقی ندارم تا بتوانیم معیشت خود را تأمین کنم، بنابراین ناچار هستم کار کنم؛ از سوی دیگر خرید ماسک و دستکش نیز به هزینه‌هایم اضافه شده و حداقل در این محیط کارفرما این تجهیزات را در اختیار کارگرانش قرار نداده است. البته کارفرما می‌گوید کشور در تأمین این تجهیزات دچار مشکل است و نمی‌تواند وقت خود را درگیر تأمین این وسایل کند. مرتضی که در یک کارگاه طلاسازی کار می‌کردهمی‌گوید: کارفرمایم بعد از شیوع ویروس کرونا، اعلام کرد که به دلیل رکود بازار و اینکه بازار طلا خرید و فروشی ندارد، این کارگاه تا پایان فروردین سال آینده تعطیل است و در عمل من به عنوان کارگری روزمرد و ساعتی، اکنون بیکار هستم و درآمدی ندارم.

۰۰/۰۱/۰۹
زهرا زرین پور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی