برای مقابله با ویروس کرونا چگونه باید به اعضای خانواده خود؛مدرسه و...کمک کنیم؟

بیست و یکمین فراخوان پرسش مهر
برای مقابله با ویروس کرونا چگونه باید به اعضای خانواده خود؛مدرسه و...کمک کنیم؟
این روزها که مردم ما در یکی از تلخ ترین شرایط قرار دارند و عزیزترین گوهر هستی خود و عزیزان‌ شان در معرض تهدید و آسیب جدی قرار دارد، همچنین نگرانی‌هایی در روند تشخیص به‌موقع و پیشگیری از گسترش غیر منتظره ویروس و بیماری کرونا و آسیب‌های غیر قابل جبران آن بر جای مانده و می‌ماند، هنرمندان و فعالان اجتماعی با انجام اقدامات مختلف در تلاشند که علاوه بر آگاهی رسانی در خصوص ابعاد مختلف این ویروس، به فرهنگ سازی مردم و تشویق آنها در به خانه ماندن مبادرت ورزند و هر شخص بنابر تخصص و سلیقه خود به راهی برای ارتباط با مردم و پرکردن اوقات فراغت و شکستن ایام سخت و سرد قرنطینه تلاش می کند.
این وبلاگ در راستای پاسخگویی به بیست و یکمین جشنواره پرسش مهر راه اندازی شده و نویسنده آن زهرا زرین پور مدیر دبستان دخترانه ابتدایی سمیه استان کردستان شهرستان سنندج است.

دکتر الهام پوربختیاران در گفت‌‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ درباره بروز بیماری کرونا در کودکان اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که الان وجود دارد این است که به دلیل شبیه بودن علائم سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا خانواده‌‌ها نمی‌‌توانند تشخیص بدهند که کودکان‌‌شان به کدام بیماری مبتلا شده است اما آن‌‌چه اهمیت دارد این است که والدین، مراقب علائم خطر کودک باشند.

وی درباره این علائم افزود: علائم تنفسی شدید، تعداد تنفس بالا، فرورفتن قفسه سینه، استفراغ‌‌، بی‌‌اشتهایی و اسهال کودک در همه بیماری‌‌های ویروسی از جمله کرونا جزو علائم خطر به حساب می‌‌آیند.

پوربختیاران با بیان این‌‌که ایزوله کردن کودکان سخت است، تصریح کرد: معمولاً دیده می‌‌شود که وقتی در یک خانواده یک نفر به بیماری کرونا مبتلا می‌‌شود بقیه اعضا نیز به این بیماری دچار می‌‌شوند؛ اگر کودکی به کرونا مبتلا شد باید شرایطی مهیا شود که تا حد امکان با افراد دیگر تماس نداشته باشد؛ همچنین در صورت بروز علائم گفته شده در کودکان، باید از تماس آن‌‌ها با افراد مسن یا دارای بیماری‌‌های زمینه‌‌ای یا کسانی که داروهای تضعیف‌‌کننده سیستم ایمنی مصرف می‌‌کنند، جلوگیری شود.

این متخصص بیماری‌‌های کودکان با بیان این‌‌که استفاده از ماسک برای کودکان سخت است؛ خاطرنشان کرد: در صورت ابتلای کودک به بیماری کرونا، والدین از ماسک استفاده کنند؛ همچنین باید در محیط منزل پنجره‌‌ها باز باشد و تهویه مناسب برقرار شود.

وی هشدار داد: برخی خانواده‌‌ها فکر می‌‌کنند اگر فردی علائم کرونا را نداشته باشد ناقل بیماری نیست در صورتی که افراد بدون علامت نیز می‌‌توانند باعث انتقال بیماری شوند.

متخصص بیماری‌‌های کودکان با ارائه مثالی ادامه داد: در برخی از موارد، والدین کودکان خود را با علائم شدید کرونا به مراکز درمانی می‌‌آورند و وقتی از آن‌‌ها سؤال می‌‌کنیم که آیا کودک با کسی در ارتباط بوده یا خیر، می‌‌گویند تنها اطرافیان و اقوام ما با ما رفت‌‌وآمد داشته‌‌اند؛ بنابراین باید توجه کرد که علامت نداشتن یک فرد به معنای عدم ابتلای او نیست.

۹۹/۱۱/۱۷
زهرا زرین پور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی